duminică, 27 octombrie 2013

„Clonț de corb” de Miruna Ungurenașu

                            CLONŢ  DE CORB

Toamnă.  Din nou.  Bineînţeles, a venit cu nelipsitele sale „semne”. A blestemat frunzele. Ele au căzut ca fulgerate.  Cele care au rămas îşi aşteaptă în tăcere sfârşitul, desprinzându-se încet de pe crengile copacilor, aproape nude, când vântul porneşte în fuga lui haotică.
         Iarbă gri, cer gri, peisaje gri, oameni gri, suflete gri. Cenuşa toamnei a înviat din nou, precum pasărea Phoenix. S-a mulţumit cu puţin... A luat trupul sterp al unui corb bătrân, surd şi cu-n ochi lipsă. Negrul strălucitor al penelor sale şi-a pierdut farmecul de la crearea lumii până în prezent.
         Ce atinge el, moare şi dispare. În zborul lui mai smulge câte-o frunză, iar asta ar fi explicaţia cea mai logică pentru căderea frunzelor. 
        Dar tu...Ai realizat când a căzut prima frunză? Ai surprins momentul?... Ai realizat când plouă prima oară cu stropi reci? Dar când trece-o zi, o lună sau un an? Sau o viaţă, chiar. Dacă nu,  înseamnă ca trăieşti degeaba...
           Luna veghează dintre nori. Corbul dintre ramuri. Îngerii din cer. Mai cade câte-o picătură... Semne că noaptea vânează momentul potrivit pentru a-şi face apariţia .

         Şi ea stă pe verandă şi compune...Părul ei negru îi curge pe faţa înmărmurită, iar de pe umerii ei de porţelan alunecă puloverul gros, precum o povară. Degetele ei aproape îngheţate de spaima trecerii timpului cuprind strâns condeiul... Îl priveşte adânc pe corb. Corbul pe ea... Schimbă complice câte-un surâs scurt...Şi noaptea de-abia începe...
 (Miruna Ungurenașu)



PS. Vă rog să vă exprimați opiniile sincere despre textul de mai sus! 

Mulțumim, Miruna! Ai spart gheața :)

7 comentarii:

ivaniuc roxana spunea...

a scris ceea ce a simtit. Mi-a placut foarte mult. Bravo.

Iuli B. spunea...

Scrii foarte bine.Ai mai publicat.Tu stii sa vezi adevarata infatisare a lucrurilor.Dupa ce am citit am simtit

Anonim spunea...

foarte frumos,mi-a placut foarte mult

Andreea spunea...

Imi place foarte mult cum scrii . Tine-o tot asa !

Anonim spunea...

Ceva frumos si placut .Ai scris ce ai simtit si ai reusit sa realizezi un text minunat . BRAVO !!!!!

Emilia Gh. spunea...

Pastel de nonculori
"...s-ar putea
ca ochii mei , sa nu mai moara
de cand pastreaza-n ei frumusetea ta" (Lucian Blaga )
Azi sunt indragostita. Cioburi fierbinti imi ard sufletul , topindu-mi trupul inghetat de frigurile toamnei . Dar nu! Nu-mi ard sufletul! Imi ard viata in pastel de sentimente , in cenusa dulce si proaspata pe care o respir . Si las frigul pentru nelinisti .
Ma apuc sa-mi stropesc marea trairilor cu sperante . Ce e un strop intr-o mare ? Ce e o mare intr-un strop ? E totul .
Acele imi inteapa stomacul. Sunt ace sau aripi fine de fluturi ce vibreaza inmiit de puternic ? Sunt simple adieri sau e chiar furtuna vietii ?
Valurile se izbesc de marginile sufletului. Imi striga sa-l largesc. Sa-i distrug limitele in infinit . I le-as muta in alta inima , in alte valuri . Si talazurile mele s-ar inabusi in tacerea unei unde .
Mi-as gasi o liniste in caldura unei umbre reci , in privirile unui ochi de gheata, as fierbe ca un ceai cu aburi inflamabili de trairi .
Mi-ar placea sa topim omatul umerilor albi ai dragostei, sa se scurga in vai de soare, sa ardem , si sa ninga . Si cand fulgii ne vor atinge tampla arzatoare , sa se faca jar , si jarul fluturi , si sa zboare . Apoi sa ne pierdem in polenul frunzelor de toamna . Sa fiu fum . Dar sunt fum , si ma pierd in tine , aer . Sunt scrum in palma ta : nu ma sufla , respira-ma !
Azi sunt indragostita . Mai mult ca ieri , mai putin ca maine .

Înv. Leonte M. D. spunea...

Emilia, scrie numele și prenumele întregi, clasa, litera clasei. Poți scrie aici, iar eu voi lua informațiile, dar nu voi publica comentul tău :)