miercuri, 21 septembrie 2011

SCURT ISTORIC SCOALA CU CLASELE I-VIII "MIRON COSTIN" SUCEAVA


VIZIUNEA ŞCOLII
Şcoala cu clasele I-VIII „Miron Costin” Suceava – mediu democratic şi creativ de dezvoltare pentru toţi şi pentru fiecare. Angajare, înaltă calitate şi performanţă în oferirea serviciilor educaţionale, de expertiză, consultanţă, monitorizare şi dezvoltare a reţelei de învăţământ, printr-un dialog deschis, permanent cu partenerii educaţionali şi sociali.

MISIUNEA ŞCOLII
Şcoala cu clasele I-VIII „Miron Costin” Suceava, urmăreşte adaptarea elevilor la cerinţele multiple ale unei societăţi în continuă schimbare, compensarea pedagogică a diferenţelor de start până la sfârşitul şcolarizării generale obligatorii prin valorificarea deplină a trăsăturilor pozitive, atitudinale şi aptitudinale ale elevilor în spiritul respectului faţă de om ca valoare socială supremă, creşterii calităţii serviciilor educative şi a contribuţiei acestora la dezvoltarea personală a elevilor şi a comunităţilor, promovarea valorilor europene şi ale cetăţeniei active .

SCURT ISTORIC
Şcoala cu clasele I-VIII nr. 11 ,,Miron Costin” Suceava, situată în cartierul Cuza Vodă II (Burdujeni), la întretăierea dintre Calea Unirii şi Calea Burdujeni, pe strada Păcii şi-a deschis porţile pentru elevi şi cadre didactice la data de 15 septembrie 1986. Înfiinţarea şcolii a apărut ca fiind o necesitate prin construirea unui număr impresionant de blocuri în acest cartier. Majoritatea locuitorilor cartierului deserveau platforma industrială din valea Sucevei.

În momentul inaugurării, şcoala avea un efectiv de 1.186 de elevi, 43 de cadre didactice şi dispunea de 24 de săli de clasă (din care 3 laboratoare).

Întrucât numărul de elevi a crescut rapid, pe fondul unui spor demografic consistent, spaţiul a devenit insuficient, ceea ce a impus ridicarea imediată a unui nou corp de clădire, lucru realizat şi dat spre folosinţă în luna noiembrie a anului 1991.

În scurt timp, unitatea noastră a devenit cea mai mare şcoală din învăţământul preuniversitar din ţară. Numărul de elevi a crescut din anul înfiinţării până în anul şcolar 1995 - 1996 atunci când s-a înregistrat numărul record de elevi, respectiv 3913 elevi (2170 elevi în învăţământul primar şi 1743 elevi în cel gimnazial).

Din anul şcolar 2001-2002, unitatea noastră, cunoscută până atunci sub denumirea de Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 11 Suceava, a primit numele "descălecătorului" satului Burdujeni, cronicarul Miron Costin, iar ziua de 7 octombrie - data naşterii "patronului spiritual"- a devenit ,,Ziua Şcolii cu clasele I-VIII "Miron Costin", pentru noi moment de sărbătoare, dar şi de analiză a rezultatelor obţinute şi a proiectelor pentru mai bine.

În anul şcolar 2010 - 2011 sunt înscrişi 1160 elevi, organizaţi în 44 de clase, sub îndrumarea a 64 de cadre didactice (25 învăţători, 39 profesori). Şcoala are, în prezent, laboratoare de fizică, informatică, biologie, chimie, cabinete de limba română, istorie, geografie, matematică, bibliotecă, cabinet medical, personal tehnico-administrativ şi economic.

Sursa: http://www.scoalamironcostinsuceava.ro/istoric.html